Myslivecká pečeně
Ingredience
120 g zadního hovězího masa, 5 g slunečnicového oleje, 5 g mrkve, 5 g celeru, 5 g kořenové petržele, 10 g cibule, 5 g slaniny bez kůže, celý pepř, nové koření, 5 g hladké mouky, sůl, mletý pepř
Zeleninu postrouháme na hrubém struhadle. Dáme na tuk, přidáme koření a restujeme.Po 5 minutách přídáme na kolečka nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Na základ přidáme maso, opečeme po všech stranách, osolíme, opepříme, podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme na sucho osmaženou mouku, vmícháme do omáčky a ještě povaříme. Můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Roxmixujeme a přecedíme. Mso vložíme do omáčky , dochutíme podle potřeby solí. nakonec do omáčky nalijeme na kostičky nakrájenou rozpuštěnou slaninu.