Jdi na obsah Jdi na menu
 

Studené omáčky

odstin-ruzove.gif

 

 

Česneková

Ingredience

6 stroužků česneku, 2 vařené žloutky, 4 lžíce octa, 2 lžíce vína, 5 lžíc oleje, špetka soli

Všechny přísady rozmixujeme. Podáváme ke grilovaným masům nebo k rybám.

Dábelská

Ingredience

1 hrnek kečupu, 1 cibule, sekaná pažitka, 1 stroužek česneku, sůl, majoránka, koření tabasko

Do kečupu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku, česnek utřený se solí a špetku rozemnuté majoránky. Dochutíme několika kapkami tabaska. Podáváme ke studeným pečeným masům a ke studené uzeniny.

Hořčicová

Ingredience

2 malé majolky, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce bílého vína, několik kapek worcestru, 1 lžíce strouhaného křenu

Do majolky vmícháme přísady, po částech přikapeme víno a dobře rozmixujeme nebo promícháme. podáváme ke grilovaným masům.

Koprová

Ingredience

majolka nebo krémový sýr Lučina, kopr, sůl, citronová št´áva, 5 lžíc mléka nebo smetany

Všechny přísady spojíme a dobře rozetřeme. Podáváme k masům

Ořechová

Ingredience

1/2 hrnku jader vlašských ořechů, 5 stroužků česneku, 2 krajíčky bílé veky, 2 lžíce oleje, c

Ořechy, oloupaný česnek a ve vodě namočenou veku dobře rozmixujeme. Do hladké hmoty po kapkách vmícháme olej a citronovou šťávu. Podle pořeby zředíme smetanou. Podáváme ke smaženým rybám a baklažánům.

Bylinková majonézová omáčka

Ingredience

100 g majonézy, 3 lžíce bíleho jogurtu, kousek cibule, pažitka, petrželka, kousek sterilované okurky, 1 lžíce kaparů, špetka cukru, citrónová šťáva, sůl

Petrželku, pažitku, cibuli, okurku a kapary usekáme nadrobno, smícháme a majonézou a jogurte, osolíme, osladímea okyselíme.

Čeneková majonézová omáčka

Ingredience

100 g majonézy, 3 lžíce bílého vina, 2-3 stroužky česneku, pažitka, sůl

Česnek rozetřeme, pažitku drobně usekáme a promícháme s dalšími potravinami.

Hořčicová majonézová omáčka 

Ingredience

100 g majonézy, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce hořčice, kosek sterilované okurky, citrónová šťáva, cukr, sůl, petrželka

Okurku drobně nakrájíme, petrželku usekáme a promícháme s ostatnými potravinami. 

Kečupová majonézová omáčka

Ingredience

100 g majonézy, 4 lžíce rajčatového kečupu, kousek kapie, sterilované okurky, cubule, petrželka, citrónová šťáva, špetka cukru a soli

Kapii, okurku a cibuli drobně nakrájíme, petrželku usekáme a promícháme s ostatnými potravinami.

Křenová majonézová omáčka

Ingredience

100 g majonézy, 3 lžíce bílého jogurtu, čerstvě nastrouhaný křen, citrónová šťáva, špetka cukru a soli, worcesterská omáčka, mletý pepř

Uvedené potraviny dobře promícháme. 

Španělská majonézová omáčka

Ingredience

100 g majonézy, 1 čerstvá nebo sterilovaná kapie, 3 lžíce rajčatového kečupu, 2 lžíce červeného vína, sůl

Kapii drobně nakrájíme a promícháme s dašími potravinami.

Holandská omáčka

Ingredience

3 žloutky, 1,5 dl nemastného dobrého vývaru z masa, zeleniny, nebo koření, 60 g másla, 1 lžička citrónové šťávy, sůl

Čerstvé žloutky a vlažný vývar vložíme do porcelánové misky, postavíme do většího kastrolku s horkou vodou a šleháme na malém plameni, až omáčka zhoustne. Misku s omáčkou z vodní lázně vyjmeme, po kouscích všleháme změklé máslo, potom sůla citrónovou šťávu. Podáváme brzy po přípravě -- teplé.

 
 

 

Facebook

Hodiny


Kalendař


náštěvy

TOPlist

odkazy

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic