Knedlíky houskové
Ingredience
3 hrnky hrubé mouky, 1 lžíce droždí, 1-2 hrnky vlažné vody, 2 housky, 1 lžíce tuku
Housky nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku. Do mísy vložíme mouku, vejce, sůl, a droždí, které jsme rozpustili v hrnku vlažné vody. Pridáme ještě tolik vlažné vody, aby se nám těsto nechytalo na mísu a dobře prohněteme. Nakonec přimícháme vychladlou osmaženou housku, posypeme trochou mouky, přiklopíme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme v hrubé mouce. Můžeme však knedlíky vytvarovat i rukama namočenýma do studené vody. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. PO 10 minutách je obrátíme. Hotové knedlíky krájíme nití.