Kuřecí řízek se šunkou a sýrem
Ingredience
4 větší kuřecí řízky, sůl, pepř
4plátky šunky , 4 plátky tvrdého sýra,
4 větší brambory, olej na fritování,
4 lžíce oleje na smažení, 4 plátky slaniny,
lístky rukoly na ozdobu
Jednotlivé plátky masa podélně rozřízneme a vytvoříme kapsu. Maso osolíme, opepříme, naplníme plátkem šunky a tvrdého sýra a vše sepneme párátkem.
Brambory oloupáme a nakrájíme na hranolky. Ve fritovacím hrnci rozpápíme olej a hranoljy fritujeme dozlatova. V pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky smažíme z obou stran asi 15 minut. Poté je vyjmeme z pánve a uchváme v teple. Na tuku po pečení masa orestujeme plátky slaniny z obou stran. Kuřecí řízky upravíme na talíři, na ně klademe plátky slaniny a podáváme s hranolky. Vhodnou přílohou jsou taky krokety.Zdobit můžeme např. lístky rukoly.