Koláčky s náplní z vanilkového pudinku
Ingredience
- Suroviny
- Těsto
- 500 g mouky
- 1 balíček sušeného droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g cukru
- 75 g rozpuštěné Hery
- 50 g meruňkového džemu
- Náplň
- 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 450 ml mléka
- 40 g cukru
- 125 g sušených brusinek
- 30 g kalifornských vlašských ořechů
- 250 g máku
V míse smíchejte mouku se sušeným droždím. Přidejte mléko, cukr a Heru. Těsto zpracujte hnětací násadou ručního mixéru. Pak ho zakryjte a nechte ho asi 20 minut vykynout na teplém místě.
Na náplň rozmíchejte pudinkový prášek s vanilkovou příchutí ve 100 ml mléka. Zbytek mléka s cukrem přiveďte k varu. Přilijte pudinkový prášek s vanilkovou příchutí a vařte za stálého míchání. Nasekejte brusinky a přimíchejte je do pudinku (kromě 2–3 polévkových lžic). Nasekejte vlašské ořechy a vmíchejte je do máku.
Vyválejte kynuté těsto a rozdělte ho zhruba na 10 stejně velkých dílů. Z každého dílu utvořte malý bochánek a dlaní ruky ho vytlačte na koláček. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Naplňte koláčky vanilkovým pudinkem a mákem. Pečte zhruba 20 minut v předehřáté troubě při 200 °Celsia.
Smíchejte džem s 1 polévkovou lžící vody a přiveďte k varu. Prolisujte džem přes sítko a potřete jím koláčky. Posypte je zbylými brusinkami.