Žížnivá bábovka
Ingredience
200 g hladké mouky,
4 vejce, sůl,
200 g másla, 200 g cukru,
1 vanilkový cukr,
50 g solalylu,
1 prášek do pečiva,
3 lžičky sušené citronové kůry
NA POKAPÁNÍ
šťáva z poloviny citronu,
šťáva 1 pomeranče,
1 lžíce cukru,
Máslo vyšleháme spolu s cukry ,solí a postupně přidáme celá vejce. Mouku, solamyl, citronovou kůru a kypřící prášek vmícháme do vaječné směsi. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 min. při teplotě 180°C.
Bábovku necháme stát po upečení asi 10 min. ve formě a poté ji vyklopíme. Mezitím si smícháme citrusové šťávy s cukrem. Povrch bábovky propícháme čpejlí a pokapeme šťávou. Necháme vsáknout a několikakrát opakujeme. Nakonec můžeme polít celou bábovku čokoládovou polevou a posypat nasekanými oříšky.