RADY DO DOMÁCNOSTI
21. 5. 2011
Nakrájené banány nezčernejí, pokud je pokapeme citrónovou nebo ananasovou šťávou.
Banánová slupka se dává do pekáče, aby změklo maso.
Aby se maso během dne v přírodě nezkazilo, zabalte ho do kopřiv a položte do stínu.
Maso z drůbeže bude šťavnatější, pokud ho před pečením pokapeme citrónovou šťávou.
Dříve než začnete maso krájet, vždy si všimněte, jak směřují vlákna. Krájejte je napříč, čímž narušíte dlouhá vlákna a maso se bude lépe jíst.
Zvadlá petrželová nať bude opět svěží, pokud ji poklademe na talíř, pokropíme studenou vodou a necháme zakrytou talířem několik hodin.
Pokud vám nejde těsto dobře vyválet, vložte ho mezi dvě fólie, rozválejte, fólie odstraňte a těsto položte na plech.
Aby ovoce, při pečení ovocného koláče, nekleslo na spodek těsta, obalte ho v hladké mouce, pak položte na těsto.
Při pečení koláčů můžete mleté ořechy nahradit strouhankou osmaženou na másle.
Při pečení dortu, zákusků, nebo koláčů musí mít suroviny jako mouka, mléko, tuk stejnou teplotu.
Koláče nebo sýr uložíme do vzduchotěsné nádoby s několika kostkami cukru. Zůstanou čerstvé a nezplesnivějí.
Chcete nastrouhat měkký sýr? Vložte ho na půl hodiny do mrazničky a struhadlo jemně potřete olivovým olejem. Takto se vyhnete problému s ucpaný dírkami.
Sýr prý při smažení nevyteče, pokud ho předem vložíte na chvíli do chladničky.
Pokud nechcete aby vám sýr vysychal, vložte jej do plastové nádoby a přidejte dvě kostky cukru.
Pokud při zavařování propíchnete okurky několikrát párátkem nebo silnou jehlou nezůstanou uvnitř duté.
Pokud chcete, aby měla káva lahodnější chuť, přidejte do ní trochu vanilkového cukru.
Mouku na zahuštění pokrmů trochu přisolte, nebudou se tvořit hrudky.
Pokud chcete, aby zůstal špenát zelený, musíte ho vařit nezakrytý.
Brynzové halušky budou pěkné bílé, pokud nastrouhané brambory zalijete horkou vodou.
Aby se brambory ve slupce nerozvařily, přidáme do vody 1ČL soli.
Aby se sypké brambory nerozvařily, přidejte k nim během vaření trochu octa.
Rané brambory se snadno čistí, když je nejprve namočíme do slané vody.
Chuť polévky zjemníte, pokud do ní před servírováním přidáte kousek másla a petrželky.
Pokud vaříte těstoviny, potřete hranu pokličky kolem dokola máslem. Voda zaručeně nevykypí.
Pokud chcete, aby mělo maso cibulovou příchuť, stačí cibuli pokrájet na malé kousky a protlačit v lisu na česnek. Cibule pustí hodně šťávy a pokrm bude chutný a aromatický
Banánová slupka se dává do pekáče, aby změklo maso.
Aby se maso během dne v přírodě nezkazilo, zabalte ho do kopřiv a položte do stínu.
Aby se maso během dne v přírodě nezkazilo, zabalte ho do kopřiv a položte do stínu.
Maso z drůbeže bude šťavnatější, pokud ho před pečením pokapeme citrónovou šťávou.
Dříve než začnete maso krájet, vždy si všimněte, jak směřují vlákna. Krájejte je napříč, čímž narušíte dlouhá vlákna a maso se bude lépe jíst.
Dříve než začnete maso krájet, vždy si všimněte, jak směřují vlákna. Krájejte je napříč, čímž narušíte dlouhá vlákna a maso se bude lépe jíst.
Zvadlá petrželová nať bude opět svěží, pokud ji poklademe na talíř, pokropíme studenou vodou a necháme zakrytou talířem několik hodin.
Pokud vám nejde těsto dobře vyválet, vložte ho mezi dvě fólie, rozválejte, fólie odstraňte a těsto položte na plech.
Aby ovoce, při pečení ovocného koláče, nekleslo na spodek těsta, obalte ho v hladké mouce, pak položte na těsto.
Při pečení koláčů můžete mleté ořechy nahradit strouhankou osmaženou na másle.
Aby ovoce, při pečení ovocného koláče, nekleslo na spodek těsta, obalte ho v hladké mouce, pak položte na těsto.
Při pečení koláčů můžete mleté ořechy nahradit strouhankou osmaženou na másle.
Při pečení dortu, zákusků, nebo koláčů musí mít suroviny jako mouka, mléko, tuk stejnou teplotu.
Koláče nebo sýr uložíme do vzduchotěsné nádoby s několika kostkami cukru. Zůstanou čerstvé a nezplesnivějí.
Chcete nastrouhat měkký sýr? Vložte ho na půl hodiny do mrazničky a struhadlo jemně potřete olivovým olejem. Takto se vyhnete problému s ucpaný dírkami.
Sýr prý při smažení nevyteče, pokud ho předem vložíte na chvíli do chladničky.
Pokud nechcete aby vám sýr vysychal, vložte jej do plastové nádoby a přidejte dvě kostky cukru.
Sýr prý při smažení nevyteče, pokud ho předem vložíte na chvíli do chladničky.
Pokud nechcete aby vám sýr vysychal, vložte jej do plastové nádoby a přidejte dvě kostky cukru.
Pokud při zavařování propíchnete okurky několikrát párátkem nebo silnou jehlou nezůstanou uvnitř duté.
Pokud chcete, aby měla káva lahodnější chuť, přidejte do ní trochu vanilkového cukru.
Mouku na zahuštění pokrmů trochu přisolte, nebudou se tvořit hrudky.
Pokud chcete, aby zůstal špenát zelený, musíte ho vařit nezakrytý.
Brynzové halušky budou pěkné bílé, pokud nastrouhané brambory zalijete horkou vodou.
Aby se brambory ve slupce nerozvařily, přidáme do vody 1ČL soli.
Aby se sypké brambory nerozvařily, přidejte k nim během vaření trochu octa.
Rané brambory se snadno čistí, když je nejprve namočíme do slané vody.
Mouku na zahuštění pokrmů trochu přisolte, nebudou se tvořit hrudky.
Pokud chcete, aby zůstal špenát zelený, musíte ho vařit nezakrytý.
Brynzové halušky budou pěkné bílé, pokud nastrouhané brambory zalijete horkou vodou.
Aby se brambory ve slupce nerozvařily, přidáme do vody 1ČL soli.
Aby se sypké brambory nerozvařily, přidejte k nim během vaření trochu octa.
Rané brambory se snadno čistí, když je nejprve namočíme do slané vody.
Chuť polévky zjemníte, pokud do ní před servírováním přidáte kousek másla a petrželky.
Pokud vaříte těstoviny, potřete hranu pokličky kolem dokola máslem. Voda zaručeně nevykypí.
Pokud chcete, aby mělo maso cibulovou příchuť, stačí cibuli pokrájet na malé kousky a protlačit v lisu na česnek. Cibule pustí hodně šťávy a pokrm bude chutný a aromatický