Těstovinový salát se žampiony
23. 5. 2011
Pro 4 oso by - 250g velkých kolínek nebo mušliček, 200g sterilovaných žampiónu ve slaném nálevu, 1 střední pórek, 1 rajče, 125g majonézy, šťáva z 1/2 citrónu nebo 1-2 lžíce vinného octa, bílý pepř, dobromysl, petrželka.
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme vychladnout. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka a krátce povaříme v malém množství osolené vody. Z majonézy, citrónové šťávy nebo octa a koření si připravíme zálivku, kterou zředíme nálevem ze žampiónů, vmícháme žampióny, těstoviny a vychladlý pórek a necháme rozležet. Porce zdobíme osminkami rajčete a sekanou petrželkou a podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři.