Těstoviny se špenátem
23. 5. 2011
Pro 4 osoby - 350g vařených těstovin, 1 zmrazený špenát, 400g mletého vepřového masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 0,5 dl mléka, olej, 50g eidamu, sůl, pepř.
Omáčka: tuk, 20g hladké mouky, 3 dl mléka, 1 dl vývaru z masoxu, 100g eidamu, pepř, muškátový květ.
Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se dusí do měkka osolené a opepřené mleté maso.
Omáčka: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme. Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Pro 4 osoby - 350g vařených těstovin, 1 zmrazený špenát, 400g mletého vepřového masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 0,5 dl mléka, olej, 50g eidamu, sůl, pepř.
Omáčka: tuk, 20g hladké mouky, 3 dl mléka, 1 dl vývaru z masoxu, 100g eidamu, pepř, muškátový květ.
Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se dusí do měkka osolené a opepřené mleté maso.
Omáčka: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme. Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.