500g mouky, 4 vejce, na špičku nože mletého muškátového oříšku, přesně 2,5 dl vody, 200g ementálu, 3 cibule, 2 lžíce másla, sůl.
Mouku, vejce, strouhaný muškátový oříšek, 1,5 lžičky soli a vodu dáme do mísy, dobře vypracujeme, dokud se v těstu nezačnou vytvářet bublinky. Sýr postrouháme, cibuli pokrájíme na kolečka a na másle osmažíme do zlatova. Z vypracovaného těsta dáme malou část na navlhčené prkénko a nožem odkrajujeme tenké nudle přímo do vřící slané vody. Necháme vřít, vyjmeme sítkem, krátce propláchneme v teplé vodě a necháme okapat. Dáme na předehřátou mísu a posypeme částí sýra. Takto uvaříme postupně nudle z celého těsta. Každou porci uvařených nudlí posypeme sýrem, navrstvíme je na sebe a udržujeme teplé. Na poslední vrstvu nasypeme osmaženou cibuli. Podáváme s hlávkovým nebo zelným salátem.