Jehnečí na pomerančích
Ingredience
600 g jehnečího masa ( plece nebo krku ),
2 lžíce hladké mouky,
2 lžíce oleje, 1 červená peprika,
2 stroužky česneku, 3 pomeranče,
300 ml kuřecího vývaru,500 g malých brambor,
2 lžíce nasekané petrželky, pepř, sůl
Maso nakrájejte na větší kousky na kostičky. Do misky nasypte mouku, přidejte sůl, pepř a nakrájené maso. Suroviny v misce protřepte aby se maso v mouce obalilo. Cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky.
V kastrolu rozpalte olej a maso na něm 5 minut po všech stranách osmažte. Děravou naběračkou ho vyndejte ven a odložte stranou. Poté do kastrolu nasypte cibuli a česnek a smažte za stálého míchání rovněž 5 minut.
Z 1 omytého pomeranče nastrouhajte na jemném struhadle kůru a vsypte ji k cibuli. Do kastrolu vymačkejte šťávu ze 2 pomerančů. Vše zalijte vývarem, přidejte osmažené maso a dobře omyté celé brambory. Osolte , přiklopte pokličkou a na mírném plameni duste 30 minut. Poslední pomeranč oloupejte, odblantě a nakrájejte na kousky. Ty přidejte k masu a bramborem a ještě 5 minut vše poduste, vmíchejte petrželku a podávejte.